woensdag 21 maart 2012


- Handelaren/beleggers zijn vanmorgen blijkbaar drukker met het mooie weer dan met de beurzen. Op de bekende Europese aandelenmarkten is het namelijk serieus rustig. Omzetten, koersbewegingen en berichten, het stelt allemaal niets voor.

- Gisteren waren er wel uitspraken van Fed-voorzitter Bernanke. Die vertelde o.a. de Europese autoriteiten moeten doorgaan met het ondersteunen en versterken van de Europese banken. Welbegrepen eigenbelang natuurlijk, want mochten er Europese banken op enig moment in grote problemen komen, dan gaat dat onvermijdelijk ook erg negatieve gevolgen hebben voor Amerikaanse banken. We hebben het dan over 'counterparty risk'.

- Het is op de internationale financiƫle markten wel rustiger aan het worden, maar in onze beleving is dat meer een stilte voor een volgende storm dan wat anders. Opgelost is er immers nergens niets. Er kan gewacht worden tot er ergens weer een bom barst in de vorm van (zeer) slecht nieuws en het vertrouwen in een goede afloop van de problemen een nieuwe klap krijgt.

- De onderliggende economische realiteit verslechtert namelijk bijna overal in de wereld gewoon verder. Een goed voorbeeld daarvan is ons eigen land. Gisteren het verhaal van het CPB wat al geen prettig leesvoer was en vanmorgen kwamen daar nog berichten over tegenvallende autoverkopen en dalende huizenprijzen overheen. Het gaat ongetwijfeld een keer weer beter, maar voorlopig even niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten