dinsdag 27 maart 2012

- Na de bijna euforie van gistermiddag is het vanmorgen een stuk rustiger op de bekende Europese aandelenmarkten. Omzetten en koersbewegingen stellen niet veel voor. Nieuws is er wel, maar wordt uiteraard genegeerd. Zeker na de woorden van Fed-voorzitter Ben B. gistermiddag.

- Het is natuurlijk volkomen onbegrijpelijk dat er op de internationale financiële markten zo positief gereageerd werd, want de boodschap van Bernanke was behoorlijk somber. Hij twijfelde namelijk behoorlijk aan het herstel van de Amerikaanse arbeidsmarkt. En dat na alle maatregelen die al genomen zijn om die economie te ondersteunen. En dan zijn de beleggers helemaal enthousiast omdat er nog meer maatregelen genomen gaan worden. Wat klopt hier niet? Er kan bovendien ook  gekeken worden naar alles wat er de afgelopen 20 jaar in Japan gebeurd is om dan te bedenken wat de meerwaarde is van iedere keer maar nieuwe, gekkere en grotere maatregelen nemen.

- Volgens de verantwoordelijke autoriteiten in de eurozone gaat het nu even niet zo goed, maar binnenkort gaat het beter. Jammer alleen dat het bedrijfsleven daar niet lekker aan lijkt mee te werken. Vanmorgen nieuws over de verkoop van bedrijfswagens in de eurozone. Die dalen, en niet een klein beetje. Niet een goed begin om die (gehoopte) groei op gang te brengen. 

- Nederland en de AAA-status. Het is volkomen begrijpelijk dat dat onderwerp van gesprek is geworden. Tot voor kort leek het net alsof  'wij'  alles onder controle hadden. Nu zijn er discussies over de arbeidsmarkt, over de pensioenen, over de huizenmarkt en over de politieke stabiliteit. Kortom, in een vrij kort tijdvak is er wel het één en ander veranderd. En niet ten goede.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten