donderdag 8 maart 2012


- Bijna alleen maar hogere noteringen vanmorgen op de bekende Europese aandelenmarkten met omzetten die overigens niet bijzonder zijn. En dat terwijl er weer een hele serie gewoon slechte bedrijfscijfers bekend zijn gemaakt. Blijkbaar doen die niet meer ter zake nu handelaren/beleggers zich kunnen concentreren op vage verhalen uit Griekenland en een mogelijk volgend rondje steun- en stimuleringsmaatregelen van de monetaire autoriteiten.

- Het begint alsmaar duidelijker te worden dat de financiĆ«le markten 100% (steun) junks zijn geworden die iedere keer kunnen rekenen op een volgend partijtje drugs welke door de dealers (lees: monetaire en fiscale autoriteiten) beschikbaar worden gesteld, Gratis geld, garanties, meer gratis geld, een volgende reddingsoperatie, nieuwe stimuleringsprogramma’s etc. etc.  Dat gaat overal maar door en wordt alsmaar gekker en groter. Zo gauw de (financiĆ«le) handjes wat gaan trillen, komen de dealers in actie met een volgende spuit.

- Griekenland dan maar. Ook al komt het allemaal nog goed met die herstructurering dan is het nagenoeg zeker dat er voor dit jaar voorbij is, duidelijk gaat worden dat de problemen op geen enkele manier zijn opgelost en gewoon weer groter aan het worden zijn. En als die herstructurering doorgaat, kunnen we ook rustig wachten op het volgende land dat graag wil dat een gedeelte van de uitstaande schulden wordt kwijtgescholden.

- In de VS was er nieuws over de arbeidsmarkt wat niet slecht was. Maakt allemaal niets uit. Zie boven, als de handjes om welke reden dan ook gaan trillen, staan Ben B. c.s, klaar. Morgenmiddag volgende cijfers. Let vooral op de loonontwikkeling en op de participatiegraad.

2 opmerkingen:

  1. Beste Kees,

    Zijn alle maatregelen waar jij zo op tegen bent en zo moedeloos van wordt, niet gewoon een uitgebreide poging om ons uit de crisis te infleren, die waarschijnlijk nog gaat slagen ook? Het is oneerlijk en ik word er chagrijnig van, maar het lijkt wel de realiteit. Ik denk dat enige wal die het schip kan keren het opraken van hulpbronnen is. Vriendelijke groet, Pascal

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Pascal, je zou wel eens groot gelijk kunnen krijgen. Mensen preferen om grote minnen te negeren en de plusjes op te blazen(vrij naar Kees) om zo het sprookje dat het wel goed moet komen, levend te houden. Oneindige groei is een verzinsel.
    Matthijs

    BeantwoordenVerwijderen