dinsdag 20 maart 2012

- Waarom is niet helemaal duidelijk, maar de koersen op de bekende Europese aandelenmarkten noteren vanmorgen over een breed front wat lager. Berichten zijn er trouwens maar weinig.

- In Nederland staan de pensioenfondsen weer in het middelpunt van de belangstelling. Nu naar aanleiding van het gebruik van complexe derivaten die niet/onvoldoende begrepen zouden worden door sommige bestuurders van die fondsen. Dat kan zo zijn, maar die bestuurders zijn toch niet de beleggers die de concrete beleggingsbeslissingen moeten nemen? De vraag is dus eigenlijk of de professionals precies weten wat ze doen. En met de kennis van nu oordelen over de besluiten van toen is natuurlijk wel heel gemakkelijk en erg goedkoop. 

- In de VS blijft het nieuws over de consumentenkant van de economie toch tegenvallen. Dit keer was er nieuws over de ontwikkeling van de koopkracht van alle Amerikaanse werknemers. Korte conclusie: die koopkracht daalt iets. Hoe die dalende koopkracht van alle Amerikanen in overeenstemming gebracht kan worden met die economische herstel-verhalen is voor ons nog steeds een raadsel.

- Nog wat 'leuke' berichtjes uit China. Zo moeten de Duitse makers van luxe auto's behoorlijke kortingen aanbieden om die auto's ook uit de showroom te krijgen en zijn er verhalen over de Chinese staalproductie die niet meer stijgt. En dat laatste was de afgelopen jaren simpelweg ondenkbaar. Om eens iets te noemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten