vrijdag 9 maart 2012

- Op de bekende Europese aandelenmarken gebeurt vanmorgen ongeveer niets. Omzetten en koersbewegingen stellen helemaal niets voor. Nieuws is er voldoende, maar nog steeds blijven handelaren/beleggers simpelweg weigeren te begrijpen wat de inhoud ervan is.

- Griekenland bijvoorbeeld. Nou, er is een deal hoor. Goed nieuws? Natuurlijk niet. Niet voor eerste keer is bewezen dat de overheid een volkomen onbetrouwbare partner is (zoek maar uit wat er met de CAC-clauses gebeurd is), Griekenland staat binnen een jaar weer op de stoep voor meer geld en andere Europese landen gaan eens rustig bedenken hoe zij er ook voor kunnen zorgen dat een gedeelte van hun schulden weggestreept kan worden. Maar met name de opstelling van de ECB inzake hun portefeuille van op de markt gekocht leningen en de gebeurtenissen met de CAC-clauses hebben het vertrouwen in de autoriteiten een heel dikke klap gegeven en gaan lange termijn onprettige consequenties krijgen.

- En degene die gelooft wat ECB-president Draghi zegt over het ongeveer stoppen met het nemen van volgende maatregelen om de banken te steunen, die gelooft ook dat baby’s door de ooievaar gebracht worden.

- Voor de rest worden langzaam maar zeker meer mensen enthousiast over het 'herstel' in de VS. Niet doen, jongens en meisjes. Eerst even naar de laatste cijfers over de ontwikkeling van het Amerikaanse begrotingstekort kijken en dan even proberen te bedenken wat de groei zou zijn zonder die totale gekte. De arbeidsmarkt dan maar. Er zijn ongetwijfeld wat banen aan het bijkomen, maar let ook even op de loonontwikkeling, op de participatiegraad en op het aantal part-timers wat een baan krijgt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten