dinsdag 18 oktober 2011

- Veel wat lagere noteringen op de bekende Europese aandelenmarkten, met omzetten die weinig bijzonder zijn. Nieuws is er meer dan voldoende, de inhoud ervan bijna allemaal volkomen voorspelbaar en handelaren/beleggers blijven rotsvast geloven in hun eigen waarheden die ondertussen geen enkele band meer hebben met de ontstane financieel economische werkelijkheid in ongeveer de hele wereld.

- Gisteren het bericht dat mevrouw Merkel in Duitsland gezegd heeft dat het grote alomvattende plan om alle problemen op te lossen nog niet zeker is. En op dat bericht wordt negatief gereageerd. Een duidelijker illustratie van grote groepen die de weg meer dan volledig kwijt zijn, kan niet bedacht worden. En als u dit niet onmiddellijk begrijpt, dan hoort u ook bij die groep.

- Vanmorgen het verhaal dat de Franse AAA-rating onder druk staat. Ook hier geldt: als dat voor u als een verrassing komt, dan leeft u puur en alleen in uw eigen werkelijkheid. Alles garanderen wat los en vast zit en kansloze situaties overeind houden met nog meer geld, was, is en blijft een vrij kostbaar beleid. En daar krijgen (veel te laat) meer mensen oog voor.

- Nog een 100% voorspelbaar verhaal. In Nederland staan de dekkingsgraden van nogal wat pensioenfondsen behoorlijk onder druk. Er wordt al gesproken over het verlagen van uitkeringen. Tsja, als het hotemetotenbeleid is om de rente zo lang mogelijk zo laag mogelijk te houden, dan komt de rekening daarvoor heel snel bij de spaarders terecht en vrij snel daarna ook bij de pensioengerechtigden. Bedank Nout c.s. Wat jullie beoogden is niet gebeurd, de banken zijn kwetsbaarder dan een tijdje geleden en de economische groei lijkt ook nergens op, maar de brave burgers worden te grazen genomen. En wat is de reactie van de pensioenbovenbazen? Laten we de gemaakte afspraken over dekkingsgraden en disconteringsvoeten maar even opschorten. Is er nou in Nederland nou echt helemaal geen enkele verantwoordelijke te vinden die handelt naar zijn/haar functie? Of zit er iets in het Nederlandse water dat ervoor zorgt dat alles en iedereen maar blijft weglopen voor slecht nieuws? Jokers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten