donderdag 6 oktober 2011

- Het verbaal verbeteren van de financiële posities van de Europese banken door de hotemetoten lijkt prima te werken. Handelaren/beleggers happen al een paar dagen met verve in die worsten. Veel wat hogere koersen dus, met omzetten die met name bij de financials behoorlijk zijn. Alle berichten waarin harde feiten genoemd worden, worden uiteraard, hoe kan het ook anders, volledig genegeerd.

- Zo is het nog steeds niet verboden om te kijken naar de laatste macro-economische cijfers over de eurozone. Korte samenvatting: niet prettig. Zowel aan de consumenten- als de producentenkant van de economie gaat het de verkeerde kant op. Er komen alsmaar meer minnetjes te staan. Wat denkt u dan dat er gaat gebeuren met de resultaten van veel bedrijven?

- Vanmiddag de laatste persconferentie van ECB-president Trichet die na 8 jaar afscheid neemt. De taak van de ECB is het onder controle houden van de inflatie, iets wat alleszins redelijk gelukt is. De ECB wordt de laatste maanden sterk betrokken bij de reddingsoperaties van in problemen geraakte landen, maar dat komt primair omdat de politici in allerlei landen op zoek zijn naar zwarte pieten en blijven weglopen van hun verantwoordelijkheden.

- In de VS is het beeld niet veel beter. Er waren wel een paar cijfertjes die beter waren dan een maand geleden, maar dat was het dan wel. Blijf de recente uitspraken van Ben B. in gedachten houden en sta dan ook hier even stil bij de consequenties daarvan voor de resultaten van in ieder geval veel bedrijven. Het detail van de dag is een bericht over de ontwikkeling van de Amerikaanse staatsschuld. Die is de afgelopen 3 dagen gestegen met $ 162 mrd!!!!!. Waarschijnlijk zijn er een paar eenmalige dingetjes gebeurd, maar combineer dit gegeven eens met de laatste uitspraken van Ben B. Wat is dan het eerste woord waar u aan denkt?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten