vrijdag 14 oktober 2011

- Erg veel slechte/tegenvallende berichten en toch veel wat hogere koersen. Welkom in de wondere wereld van handelaren/beleggers waar sinds enige tijd het begrip 'realiteit' volkomen ondergeschikt is gemaakt aan het begrip 'fantasie'.

- Ook vandaag worden alle vage, onduidelijke en nietszeggende praatjes van het hotemetotedom over het herstel van de financiƫle sector gezien als keiharde afspraken die ook afgedwongen gaan worden. En dus kan de toekomst met vertrouwen tegemoet worden gezien, tenminste dat denken die handelaren/beleggers. Hoe in de war kun je in zijn?

- De volwassenen onder ons worden natuurlijk per dag nerveuzer over al datgene wat er in de eurozone wel en niet gebeurd. Het nieuws blijft tegenvallen, de autoriteiten kramen nagenoeg alleen maar onzin uit, de politici blijven navelstaren en iedere denkbare oplossing wordt alsmaar verder vooruitgeschoven. En dat vinden sommige mensen het nog raar dat het vertrouwen van het grote publiek en de bedrijven alsmaar verder onder druk komt te staan, dat die groepen daar naar gaan handelen en de problemen dus alleen maar groter worden.

- En in de VS gebeurt precies hetzelfde. Volkomen falende verantwoordelijken en daarop reagerende consumenten en bedrijven,. Waarom denkt u anders dat de arbeidsmarkt geen enkel teken van herstel vertoont, de huizenprijzen blijven dalen en het consumentenvertrouwen op een bijna all time low is terechtgekomen?

- Maar zelfs als het macro-economisch tegenvalt, dan zijn er toch altijd bedrijven waar het zeer goed mee gaat. Google is zo'n bedrijf. Maar bedenk altijd als het opgeteld niet goed gaat en met sommigen extreem goed, dan moeten er grote groepen zijn waar het een stuk slechter gaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten