woensdag 1 juni 2011

- Het is een volkomen richtingloze en rustige dag op de bekende Europese aandelenmarkten. Omzetten en koersbewegingen stellen niets voor en omdat handelaren/beleggers nog steeds in het standje 'totale ontkenning van iedere realiteit' staan, wordt er ook niet gereageerd op de berichten die wel degelijk bekend zijn geworden.

- Gisteren werden er in de VS echt een serie dikke macro-minnen gepubliceerd. En dikke minnen is ook nog een dik understatement. Zo gaat het op de Amerikaanse huizenmarkt serieus de verkeerde kant op. Forse prijsdalingen, weinig transacties en er is geen enkel teken van welk herstel dan ook zichtbaar. Wat denkt u? Kunnen de Amerikaanse banken dan blijven weigeren verliezen te accepteren? Wat denkt u? Gaan die prijsdalingen geen enkel effect hebben op de opstelling van de consumenten? Wat denkt u? Kan er in dergelijke omstandigheden sprake zijn van een blijvend economisch herstel? En tenslotte: denkt u dat het in andere landen zoals Nederland anders gaat lopen? En zo ja, waarom dan?

- Meer Americana. Het aantal mensen dat in de VS voedselbonnen krijgt, is ondertussen gestegen tot 44 mln !! ( En nee, dit is geen typefout.) Wat denkt u dan? Dat het op exploderende overheidstekorten gebaseerde economische herstel kan doorzetten?

- En dan zijn er ook nog ICT-ondernemingen die met winstwaarschuwingen komen. Wat? ICT en waarschuwen? De roze brillen hebben naar aanleiding van de emissie van LinkedIn toch allemaal geroepen dat de toekomst van de ICT helemaal toppie toppie was.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten