donderdag 16 juni 2011

-Op de bekende Europese aandelenmarkten wil de stemming er ook vanmorgen niet inkomen. Bijna alleen maar lagere noteringen met omzetten die ook nog wat voorstellen. Blijkbaar beginnen meer handelaren/beleggers te accepteren dat het binnenkort misschien niet beter gaat. Vandaag gaat het natuurlijk vooral om alle ontwikkelingen met betrekking tot Griekenland.

-In Nederland heeft Nout Wellink ook weer een weinig subtiel staaltje paniek gezaaid. Let op: als volgens Noutje de particuliere sector om een bijdrage gevraagd wordt om de Griekse problemen op te lossen, moeten we serieus rekening houden met de mogelijkheid dat er daarna erg grote problemen op de financiƫle markten gaan ontstaan en is het dus nodig om een nog veel groter noodfonds te hebben dan waar nu al sprake van is. Maar waarom zouden er dan grote problemen op de financiƫle markten kunnen ontstaan?
Heel simpel, misschien gaan de kredietwaardigheidbeoordelaars erg negatief over die bijdrages van de particuliere sector zijn en als dat gebeurt zijn de gevolgen niet te overzien. Oftewel. Noutje maakt zich meer dan zorgen over het mogelijke oordeel van een paar particuliere bedrijven die al jarenlang alles verkeerd gezien hebben.

-Los daarvan,Nout legt de schuld van alle ontstane problemen bij de politici die niet bereid waren te luisteren naar de waarschuwingen die de verschillende centrale bankiers met enige regelmaat hebben gegeven. Uiteraard staat Nout geen seconde stil bij het idee dat hij misschien iets meer had kunnen doen dan waarschuwen. Hij gaat er blijkbaar nog steeds van uit dat alles en iedereen eigenlijk in de houding hoort te springen als een monetaire wijsgeer het woord tot hem/haar richt.

-Andere treurnis kwam uit de VS. Daar loopt de inflatie ondertussen sneller op dan de lonen dus worden tamelijk veel Amerikanen geconfronteerd met koopkrachtverliezen. Niet echt een voorbode voor welk herstel dan ook. En voor nog meer herstel twijfel aan het herstelverhaal moet u maar eens gaan kijken naar alle recente cijfers die betrekking hebben op de Amerikaanse industrie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten