woensdag 22 juni 2011

- Na een dagje volledig onbegrijpelijk optimisme is er vanmorgen weer enig realiteitsbesef te ontdekken bij de handelaren en beleggers. Veel beperkte minnetjes dus met omzetten die weinig voorstellen, op een uitzondering na natuurlijk; de koers van en de omzet in Philips. De bekende indices noteren dus wat lager.

- In de VS neemt de waardering voor president Obama in een strak tempo af. Belangrijkste reden daarvoor is dat steeds meer Amerikanen het nu slechter krijgen dan ze een paar jaar geleden hadden. De kreet 'Change you can believe in' blijkt anders uit te pakken dan gehoopt werd. Obama kreeg natuurlijk wel een tamelijk beroerde erfenis van zijn voorganger, maar onder zijn bewind is er echt helemaal niets verbeterd en zijn alle, maar dan ook alle, problemen alleen maar groter geworden. Het standaard-verhaal om Bush overal de schuld van te blijven geven, begint na meer dan 2 jaar Obama tamelijk ongeloofwaardig te worden. Misschien wordt het tijd voor een kleine 'reality check' bij de vele Obama-believers uit 2008.

- Voor bevestigingen van die stelling kan er bijvoorbeeld gekeken worden naar de ontwikkelingen op de Amerikaanse huizenmarkten waar het in een strak tempo van kwaad naar erger gaat. En dat is ook een belangrijke bron van ongenoegen voor veel Amerikanen.

- Eindelijk eens een wat minder vervelend bericht uit Griekenland. Daar heeft de regering het vertrouwen gekregen van het parlement. De volgende stap is dat het parlement akkoord gaat met de voorgestelde maatregelen die het tij moeten keren en de buitenlandse financiers gunstig moeten stemmen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten