woensdag 11 mei 2011

-U kent de ontstane beleggers-realiteit ondertussen wel: is er geen dramatisch slecht nieuws, dan gaat het goed en kunnen we kopen. Veel wat hogere noteringen dus, met omzetten die ergens op beginnen te lijken.

-Als de beschikbare berichten eens goed bekeken worden, zijn er maar weinig redenen om positiever te worden. Zo waren er de uitkomsten van de maandelijkse enquête onder het Amerikaanse midden- en kleinbedrijf. Korte samenvatting: het gaat zeker niet beter en al helemaal niet met de arbeidsplaatsen. Opmerkelijk, want de laatste cijfers over de Amerikaanse arbeidsmarkt afgelopen vrijdag waren toch zo positief?

-Ander nieuws uit de VS had betrekking op de huizenmarkt. De prijzen daar dalen weer behoorlijk en ondertussen is bij meer dan 28% van alle hypotheekbezitters de waarde van hun huis lager geworden dan de waarde van de hypotheek. En dat percentage is verder aan het oplopen. Dan denken dat het herstel van de economie kan doorzetten, is jezelf grotelijks voor de gek houden.

-Het nieuws uit China is al net zo min prettig. De inflatie blijft vrij hoog en er is een loon/prijsspiraal aan het ontstaan. En voor het eerst in lange tijd dalen de autoverkopen in het land. Eens afwachten hoe de autoproducenten in de eurozone en de VS daarop gaan reageren… Die hebben immers zwaar ingezet op exporten naar o.a. China.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten