woensdag 25 mei 2011

-Het is vanmorgen tamelijk rustig op de bekende Europese aandelenmarkten. Nog wel meer minnetjes dan plusjes, maar veel stelt het allemaal niet voor. Ook de omzetten zijn niet bijzonder. Er zijn berichten genoeg, maar het is weer een dag zonder dramatisch slecht nieuws dus handelaren/beleggers krijgen weer wat meer lef.

-De rode draad in de berichten is simpel: heel veel kleinere en grote tegenvallertjes en nauwelijks nieuws waar iemand blij van kan worden. Een rode draad waar in renteland al behoorlijk wat aandacht voor is, maar waar de aandelenmannetjes maar niet bij willen stilstaan.

-Kijk daarvoor alleen maar even naar China. Gisteren al het bericht dat Goldman Sachs de groeiverwachtingen serieus naar beneden heeft bijgesteld. En daar kwamen vanmorgen berichten overheen over vervelende prijsstijgingen en mogelijk fors oplopende verliezen op uitstaande kredieten.

-In de VS is het beeld niet veel beter. Er is daar geen enkel probleem opgelost en de groei is er behoorlijk aan het afzwakken. Begin maar vast rekening te houden met een double dip, want het is moeilijk voorstelbaar dat de overheid nog een keer alle minpunten kan compenseren.

-Over de eurozone kunnen we kort zijn. Daar begint een tweedeling te ontstaan waarbij vooral de minder presterende landen (en dat zijn er nogal wat) in alsmaar grotere problemen aan het komen zijn. Let maar eens op wat er in het VK aan het gebeuren. Ondanks alle goede voornemens en plannen om te bezuinigen, lopen de tekorten fors op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten