dinsdag 3 mei 2011

-Handelaren/ beleggers zijn vanmorgen weer niet vooruit te branden. Omzetten en koersbewegingen op de bekende Europese aandelenmarkten stellen dus (voorlopig) helemaal niets voor. Nieuws om iets mee te doen, is er overigens meer dan voldoende.

-Om eens even bij stil te staan, nog een klein detail over dat zogenaamde Amerikaanse economische herstelverhaal. Het gaat dan over het aantal Amerikanen wat voedselbonnen krijgt omdat ze het financieel te moeilijk hebben. Dat zijn er nu ongeveer 44 mln !! 12 mln meer dan 2 jaar geleden toen dat herstel op gang kwam.

-Nog zo'n herstelverhaal, dat van Saab en Spyker. Nu is er sprake van een Chinese partij die meer dan 100 miljoen euro in Saab wil steken. Dat lijkt misschien veel geld, maar voor een autoproducent is dat natuurlijk niet zo. Bovendien moeten allerlei toezichthouders hier nog mee akkoord gaan en staat het vertrouwen van het publiek in het bedrijf sowieso sterk onder druk.

-In de eurozone blijft de inflatie verder oplopen. Vanmorgen de laatste cijfers over de producentenprijzen die het afgelopen jaar met bijna 7% gestegen zijn, terwijl de stijging van de consumentenprijzen nog onder de 3% ligt. Voorlopig komen in het bedrijfsleven de marges langzaam maar zeker onder druk te staan en wordt de ECB per dag nerveuzer.

-In Nederland blijft DNB-president Wellink maar in het nieuws komen. Nu bemoeit hij zich weer met z'n opvolging. Niet doen, Nout, je hebt de afgelopen jaren al meer dan genoeg steekjes later vallen. Gewoon je termijn afmaken en dan rustig vertrekken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten