vrijdag 20 mei 2011

- Ook vandaag is er tot nu toe geen extreem tegenvallend nieuws bekend geworden, dus... gaat het volgens de aandelenmannetjes/vrouwtjes overal allemaal goed en kan er gekocht worden. Toch fijn dat het leven ook zo simpel kan zijn. Veel wat hogere koersen zijn het resultaat.

- Er kan natuurlijk ook even nagedacht worden over de inhoud van de berichten die er zijn. En dan zijn er meer dan genoeg redenen om een stuk voorzichtiger te worden. Zeker in de VS is de richting van de economische beweging onprettig aan het worden. Kijk daarvoor alleen maar naar het nieuws van gisteren over de huizenmarkt, over het consumentenvertrouwen, over de leading indicators, over de Philadelphia Fed en over de arbeidsmarkt. En nee, als een getalletje minder slecht is dan een week eerder is dat niet hetzelfde als goed nieuws.

- Het is bovendien niet verboden om even stil te staan bij de recente ontwikkelingen in Spanje. Daar is jong-Spanje aan het ontdekken dat hun toekomst er niet best uitziet. En dat gaat de aandacht trekken van mensen die de toekomstige tekorten van Spanje moeten gaan financieren. Die mensen gaan waarschijnlijk voor het eerst in jaren eens goed kijken wat daar nou eigenlijk aan de hand is en die mensen gaan daar heel erg van schrikken. De financieel-economische situatie van Spanje is namelijk behoorlijk veel slechter dan de Spaanse hotemetoten bereid zijn toe te geven (let op horrorverhalen over schulden en huizenmarkten). U mag zelf proberen te bedenken wat dat voor gevolgen kan krijgen voor de Europese schuldencrisis.

- Gelukkig kan er ook gekeken worden naar de 100%-hype die de banken en de media in eendrachtige samenwerking hebben weten te creƫren van de sociale media. Gisteren de introductie van LinkedIn die vooral deed denken aan de internet-bubbel van een jaartje of tien geleden. Alles wat maar iets lijkt op sociale media gaat nu zo snel mogelijk naar de beurs om te profiteren van het ontbreken van ook maar enig historisch besef bij de beleggers. En dan kan er rustig gewacht worden op alle huilverhalen over grote verliezen etc.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten