-Het is een rustige morgen op de bekende Europese aandelenmarkten. Weinig bijzondere berichten, weinig bijzondere koersbewegingen en weinig bijzondere omzetten. Wel veel meer plusjes dan minnetjes, dus de indices noteren wat hoger dan de slotstanden van gisteren.
-Het blijft toch opmerkelijk hoe weinig de aandelenmarkten zich gelegen laten liggen aan de vele ontwikkelingen met betrekking tot de Europese schuldencrisis waar geen dag voorbijgaat zonder opmerkelijke verhalen. In aandelenland is er om mysterieuze wijze blijkbaar veel meer vertrouwen in een goede afloop dan in renteland. Er wordt daar niet echt stilgestaan bij alle mogelijke consequenties mochten de rentemannetjes toch gelijk krijgen. Of denkt u misschien stiekem ook dat een eventuele volgende crisis geen/weinig gevolgen gaat krijgen voor het genoteerde bedrijfsleven?
-Ondertussen wordt de inhoud van de macro-economische berichten die op allerlei plaatsen bekend worden, niet beter. Gisteren in de VS weer zwaar teleurstellend nieuws uit de huizenmarkt (voor veel mensen hun grootste/belangrijkste bezit), matig nieuws vanuit de industrie en de uitkomsten van een periodieke enquête van onderzoeksbureau Gallup over de stand van zaken op de arbeidsmarkt. Korte samenvatting: in vergelijking met een jaar geleden gaat het maximaal marginaal beter. En u weet het ondertussen wel, dit is het resultaat na het nemen van series grote en ingrijpende maatregelen om het economische tij te keren. Hoezo succesvol beleid?
-In euro-hotemetotenland is er een bron van totaal zinloze opwinding ontstaan. Te weten: wie wordt de opvolger van de zwaar in opspraak geraakte IMF-president Strauss-Kahn? Traditioneel komt de IMF-president namelijk uit euroland en daar wil men graag aan vasthouden. Elders in de wereld, denk emerging markets, is men daar minder van overtuigd, Behalve het 'redden' van de verschillende landen moet er dus nog een ander varkentje gewassen worden.
woensdag 18 mei 2011
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten