vrijdag 1 april 2011

-De stemming op de bekende Europese beurzen is aan de afwachtende kant. Er zijn volgens handelaren/beleggers geen dramatisch slechte berichten bekend geworden dus kan er voorzichtig gekocht worden. Omzetten en koersbewegingen stellen maar weinig voor. Er wordt natuurlijk ook gewacht tot straks de laatste cijfers over de Amerikaanse arbeidsmarkt gepubliceerd gaan worden.

-Dat handelaren/beleggers bepaalde berichten niet dramatisch slecht vinden betekent natuurlijk op geen enkele manier dat dat ook zo is. Een sterk voorbeeld van die buitengewoon selectieve perceptie van de roze brillen is het nieuws uit Ierland over de banken aldaar. Korte samenvatting: de Ierse regering vindt het blijkbaar prima dat de financieel economische toekomst van de Ierse bevolking sinds gisteren serieus veel somberder is geworden dan die al was. Er gaat daar weer een volgend Godsvermogen in die banken gepompt worden terwijl er echt helemaal niets gedaan wordt aan de onderliggende financiƫle realiteit die alsmaar verder verslechtert. Oftewel, ga alvast maar rekening houden met een volgende 'reddingsoperatie'.

-Wat denkt u? Laten de Ieren dit rustig over hun kant gaan of gaan er grote groepen Ieren denken en werken aan een toekomst buiten Ierland? Ons idee? Minstens 5% van de bevolking gaat er vandoor. En dat gaan ook nog eens de mensen zijn die je er graag bijhoudt. Echt, de problemen in Ierland gaan alleen maar verder toenemen. In roze brillen-land gingen echter de kurken eraf, want opnieuw ontspringen de vreemd vermogenbezitters de dans.

-De Amerikaanse arbeidsmarkt. Daar gaat het waarschijnlijk iets beter dan een maand geleden, maar veel gaat het niet voorstellen. En dat zijn dan ook nog de maximaal gepimpte en voor alles gecorrigeerde cijfers. De realiteit is natuurlijk een stuk somberder, maar die wordt zo lang/goed mogelijk verborgen gehouden. Als u zelf naar de cijfers kijkt, zoek dan de ontwikkeling van de participatiegraad op. En denk dan na over de vraag hoeveel beter het nou gaat met die arbeidsmarkt.

-Inflatie in euroland. Die blijft oplopen en dus gaat het om de vraag wanneer de ECB de korte rente gaat verhogen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten