-Het is vanmorgen op de bekende Europese aandelenmarkten niet anders dan de afgelopen dagen. En dan weet u het wel. Genoeg nieuws, maar weinig handel en opvallende koersbewegingen. De indices bewegen een beetje rondom de slotstanden van gisteren.
-Genoeg nieuws dus. Bijvoorbeeld over de inflatie. In China werd de korte rente weer eens verhoogd vanwege de aantrekkende inflatie, in de VS denkt Ben B. te W. dat de prijzen wel stijgen, maar dat die stijging tijdelijk gaat zijn, in het VK wordt gewoon ontkend dat er inflatie is en in de eurozone komt morgen de ECB bij elkaar om te bedenken wat zij gaan doen naar aanleiding van de oplopende prijzen.
-Ander nieuws uit de eurozone betreft de ontwikkeling van de detailhandelsverkopen. Die stijgen eigenlijk niet meer. Hoe dat toch in verband gebracht kan worden met een aantrekkende economische groei ontgaat ons, maar er zijn de afgelopen jaren wel meer gekke dingen gebeurd. Hoe het ook zij, ook in de eurozone begint er een brede kloof te ontstaan tussen het wel en wee van de consumenten en het wel en wee van de bedrijven.
-Als belegger moet u zich eens gaan afvragen hoe lang het goed kan gaan met het genoteerde bedrijfsleven als de consumenten het alsmaar moeilijker krijgen. Bezuinigingen, herstructureringen, fusies en overnames etc. etc. houden de resultaten op korte termijn wel overeind, maar zijn geen lange termijn oplossing.
Daarvoor moet het beter gaan met de klanten.
-Heel langzaam begint in hotemetotenland het besef door te dringen dat het op de winkel passen misschien een te eenvoudige invulling van het begrip 'verantwoordelijkheid' is. Zelfs binnen de Federal Reserve wordt er gesproken of het misschien ook anders kan. Nu het grootschalig verarmen van de bevolking en het opblazen van de staatsschuld in termen van groei ongeveer niets hebben opgeleverd, wordt het blijkbaar tijd voor plan B.
woensdag 6 april 2011
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten