vrijdag 8 april 2011

-Weer een dag zonder dramatisch slecht nieuws, dus dan weet u het wel. Over een breed front wat hogere noteringen met omzetten die maar weinig voorstellen. Berichten zijn er voldoende, maar gereageerd wordt er alleen op de waarschuwing van TNT ten aanzien van de Express-divisie.

-Gisteren in de VS weer een positieve eerste regel van een persbericht en meer hoeven we dan natuurlijk niet te weten. Het blijft maar 'beter' gaan met de Amerikaanse arbeidmarkt. Er kan ook eens gekeken worden of dat wel zo waar is. Als u het verdwijnen van voltijdbanen en het verder toenemen van part-time banen een goede ontwikkeling vindt, kunt u blijven denken dat het 'beter' gaat. Anders niet.

-Er werd gisteren in de VS nog een veel belangrijker cijfer bekendgemaakt, maar dat was puur slecht dus dat moest zo snel mogelijk onder de mat geschoven worden. Iets wat uiteraard prima gelukt is. We hebben het dan over het laatste nieuws over de prijsontwikkeling in de huizenmarkt. Een dikke daling in een korte tijd, Aangezien nogal wat mensen een eigen huis met een hoge hypotheek hebben, denken wij bij AFS dat deze min extreem veel meer invloed gaat hebben dan de plus van een paar extra part time baantjes.

-Ondertussen blijft de olieprijs lekker oplopen waardoor de inflatie in allerlei landen ook verder kan stijgen en grote delen van de bevolking in emerging markets een heel stuk armer aan het worden zijn. Misschien kunnen we eens wat tijd besteden aan het heroverwegen van de gedachte dat de emerging markets heel belangrijk gaan worden voor de groei van de wereldeconomie.

-Tenslotte nog een prettiger bericht. In de BRD worden de economische groeiverwachtingen wat naar boven bijgesteld. Met het Duitse exporterende bedrijfsleven gaat het gewoon erg goed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten