donderdag 21 april 2011

-Na de opwinding van gisteren is het vanmorgen een heel stuk rustiger op de bekende Europese aandelenmarkten. Meer minnetjes dan plusjes met omzetten die met uitzondering van die voor KPN, maar weinig voorstellen. Nieuws is er meer dan voldoende, maar handelaren/beleggers gaan er selectief mee om.

-Vanmorgen het nieuws dat KPN de toekomstverwachtingen wat naar beneden bijstelt. En daar wordt dan wel erg heftig op gereageerd. Ondanks hoge marges, een lage beurswaardering en een torenhoog dividendrendement is er sprake van een forse koersdaling bij een reusachtige omzet. De vooruitzichten van KPN op langere termijn zijn natuurlijk niet geweldig, maar KPN krijgt wel erg weinig krediet, zeker in vergelijking met andere bedrijven. Het zou ons niets verbazen als binnen afzienbare tijd ook andere bedrijven met vergelijkbare uitspraken gaan komen.

-De afgelopen dagen waren er een paar ICT-ondernemingen die met mooie tot erg mooie resultaten kwamen en dan lijken handelaren/beleggers in staat zichzelf ervan te overtuigen dat het met de hele wereld weer een stuk beter gaat. Doe daar niet aan mee.

-Blijf daarvoor naar bijvoorbeeld de ontwikkelingen op allerlei huizenmarkten kijken. Die zijn voor heel erg veel mensen heel erg veel belangrijker dan de resultaten van enkele bedrijven. In de VS werd het grote beeld gisteren voor de zoveelste keer bevestigd. Belangrijkste detail: de prijzen dalen verder. Daar gaat de bestedingsbereidheid niet van verbeteren

-Opmerkelijk is de waardestijging van de euro ten opzichte van de dollar. Nog opmerkelijker is dat er nog niemand hardop loopt te klagen en te kreunen. Zeker de exporteurs moeten het gaan merken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten