donderdag 29 juli 2010

-De koersdalingen afgelopen vrijdag op Wall Street dreunen vanmorgen nog na op de bekende Europese aandelenmarkten. Erg veel wat lagere koersen dus, met weinig bijzondere omzetten. Nieuws om op te kunnen reageren is er wel, maar het wordt min of meer voor kennisgeving aangenomen.



-Er kan bijvoorbeeld eens stil gestaan worden bij het nagenoeg volledig mislukken van de G-20 bijeenkomst dit weekend. Zelfs na bijna 3 jaar problemen, meer problemen en nog meer problemen lukt het niet om ook maar ergens overeenstemming over te bereiken. Ieder land blijft min of meer z'n eigen weg gaan en het bereiken van een gemeenschappelijke aanpak van ook maar het kleinste dingetjes blijkt al een brug te ver. Dit belooft natuurlijk helemaal niets goeds. Als het al iets belooft, dan is het meer problemen.



-Voor de rest kan er rustig gewacht worden op de volgende plek waar van alles en nog wat mis is gegaan. Vrijdag was het de beurt aan Hongarije, maar dat had ook makkelijk een ander land kunnen zijn. Til ergens in de wereld maar een tegel op en er blijken serieuze problemen onder verstopt te zijn. Die liggen daar natuurlijk al een hele tijd per week groter te worden, maar de beleggers hebben daar erg lang geen enkele belangstelling voor gehad. Nu wel. De 'willen weten'-geest is uit de fles en dat gaat nog voor erg veel onprettig nieuws zorgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten