dinsdag 6 juli 2010

6 juli 2010

-De Griekse regering zegt dat het begrotingstekort wordt teruggebracht en op de Europese aandelenmarkten wordt euforisch gereageerd met indexstijgingen van ongeveer 2%. Hoe erg kun je de weg kwijt zijn?

-Met extreem veel goede wil kan dat berichtje uit Griekenland nog als een miniminiminiplusje betiteld worden, maar als alle andere berichten gewoon keihard slecht zijn, lijkt het verstandiger niet al te optimistisch te worden.

-Ga bijvoorbeeld eens beter letten op de berichten over bezuinigingen in euroland en tekorten bij de Amerikaanse lokale en regionale overheden. Denk svp niet dat daar ook maar iets positiefs van gaat komen.

-En dan zijn dat alleen nog maar de relatief korte termijnverhalen. Als naar de langere termijnverhalen gekeken wordt (vergrijzing en pensioendekking bijvoorbeeld) , dan zijn er nog minder redenen om positief te worden.

-Gelukkig kunnen we ons in Nederland nog even vastklampen aan het succes van de voetballers en blijven dromen van betere tijden. Bedenk echter altijd dat als de dromen van de werkelijkheid teveel van de werkelijkheid gaan afwijken, het altijd de droom is die zich aanpast.

Kees de Kort

Geen opmerkingen:

Een reactie posten