vrijdag 9 juli 2010

9 juli 2010

-Het is erg rustig op de bekende Europese aandelenmarkten. Misschien dat de hoge temperaturen daar een rol in spelen, maar de bereidheid om iets te doen, stelt maar weinig voor. Omzetten, koersbewegingen en beschikbaar gekomen nieuws, het is voorlopig een dag om snel te vergeten.

-Niet alleen de handelaren/beleggers lijken last te hebben van de warmte, ook op andere plaatsen gebeuren er rare dingen. Zo spreekt ECB-president Trichet over de finale van het WK in verband met het vertrouwen in de eurozone. Wij zien dat verband in ieder geval niet. Als we al wat zien dan is het dat het vertrouwen in de toezichthouders door dit soort uitspraken verder onder druk komt te staan.

-Ook de Nederlandse makelaars lijken wel bevangen door de hitte. Heel lang is het in die beroepsgroep gewoon keihard verboden iets te doen met de waarheid en de realiteit en ging het alleen maar om het pimpen van nieuws en het mensen op het verkeerde been zetten. En nu lezen we makelaarsteksten over het ontbreken van optimisme, over onzekerheid, over dromende verkopers en over het niet willen meedoen met te hoge prijzen. What the hell is going on??

-Een ander aardig verhaal betreft de mogelijke verkoop van private equity-onderneming Alpinvest door de twee grootaandeelhouders die de vrijheid willen hebben hun geld ook op andere plaatsen te kunnen beleggen. Een paar nare details blijven nog even onduidelijk. Wie zijn de kopers en wat gaan ze betalen? Met name het antwoord op de tweede vraag kan nog wel eens gaan tegenvallen. Bij AFS zien we wel een parallel met de huizenmarkt waar de verkopers ook nog veel te vaak denken de baas te zijn.

Kees de Kort

Geen opmerkingen:

Een reactie posten