maandag 26 juli 2010

-Er gebeurt vanmorgen maar weinig op de bekende Europese aandelenmarkten. Wat plusjes, wat minnetjes, wat berichten en wat omzet. Een ding is volkomen duidelijk: de uitkomsten van de stress testen voor banken vrijdagmiddag laat, hebben maar weinig effect op de stemming. Er is wat meer belangstelling voor de financials, maar daar blijft het bij.



-Over die uitkomsten nog even het volgende. De toezichthouders zijn buitengewoon tevreden met de uitkomsten, de politici zijn buitengewoon tevreden met de uitkomsten en de bazen van de banken die 'geslaagd ' zijn, zijn ook buitengewoon tevreden met de uitkomsten. En voor de rest is echt helemaal niemand tevreden met de uitkomsten. Het kost echt geen enkele moeite om gedetailleerde commentaren te vinden met een heleboel argumenten waarom deze exercitie niet veel meer dan een wassen neus geweest is.



-Natuurlijk zijn behaalde resultaten in het verleden geen garantie voor de toekomst (u kent het cliche), maar het geeft toch wel te denken dat alle betrokkenen die de ontstane problemen op geen enkele manier hebben zien aankomen, nu collectief zo tevreden zijn met het bereikte resultaat van die testen. Bij AFS denken we zomaar dat het vertrouwen van de banken in elkaar, ondanks alle uitgedeelde plusjes, sinds vrijdagmiddag totaal niet veranderd is. Dus is er voor ons geen enkele reden de banken nu ook maar iets meer te vertrouwen dan we deden.



-Ondertussen draait de wereld natuurlijk gewoon door en gaat de afzwakking van de Amerikaanse groei gewoon verder. Vanmiddag en later deze week gaat dat weer bevestigd worden. En dat ondanks de werkelijk krankzinnige begrotingstekorten in de VS. Meer dan 10% van het nationale inkomen en eerder toe- dan afnemend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten