woensdag 14 juli 2010

13 juli 2010

-Over een breed front hogere koersen op de bekende Europese aandelenmarkten, met omzetten die overigens niet al te veel voorstellen. De reden die daarvoor gegeven wordt is dat de start van het Amerikaanse tweede kwartaalresultatenseizoen er aardig uitzag en dat de verwachtingen ten aanzien van andere bedrijven hierdoor naar boven worden bijgesteld. Waarvan acte.

-De eerste Amerikaanse cijfers waren traditioneel van Alcoa. Die waren niet slecht, maar zeker niet om over naar huis te schrijven. Een nettomarge van 3% is niet iets om erg trots op te zijn, ook al niet omdat een behoorlijk gedeelte van de omzet is geboekt in de snel groeiende emerging markets. Over de waardering zullen we het maar niet hebben. Grote vraag blijft natuurlijk of de resultaten kunnen blijven verbeteren of dat het afzwakken van de groei invloed gaat krijgen.

-De laatste berichten uit de Nederlandse bouw stemmen somber. Helaas is dat een volgende bevestiging van het verhaal dat het met het herstel van de groei in Nederland niet zo'n vaart loopt. Net zomin als in ongeveer alle andere landen trouwens.

-Beter nieuws komt er uit Brussel. Daar hebben de EU-landen besloten dat er een stuk strenger opgetreden gaat worden tegen landen die zich niet aan de afspraken houden die in het stabiliteitspact gemaakt zijn. Dat had beter een paar jaar geleden kunnen gebeuren, dan waren de huidige problemen waarschijnlijk een stuk kleiner geweest, maar goed: beter laat dan nooit. En nu maar hopen dat men zich wel aan deze afspraken gaat houden.

Kees de Kort

Geen opmerkingen:

Een reactie posten