vrijdag 16 juli 2010

16 juli 2010

-De stemming op de bekende Europese aandelenmarkten is vanmorgen weer eens erg afwachtend. En opnieuw is er meer dan genoeg nieuws waar op gereageerd kan worden. Dat gebeurt echter niet, dus omzetten en koersbewegingen stellen maar weinig voor. De indices bewegen rondom de slotstanden van gisteren.

-De beleggers twijfelen. Aan de ene kant vallen ongeveer alle macro-economische berichten behoorlijk tegen terwijl aan de andere kant de kwartaalresultaten die tot nu toe bekend zijn gemaakt, alleszins redelijk zijn. Men wil dus wel, maar durft het niet.

-Opvallend is wel dat er meer aandacht aan het komen is voor de economische ontwikkelingen in de VS. De rode draad in de recente cijfers daar is volkomen duidelijk: problemen op komst. En dat zorgt ervoor dat de koers van de dollar terrein aan het verliezen is ten opzichte van de euro. Blijkbaar begrijpen de valutamannetjes beter wat er aan de hand is dan de genetisch geprogrammeerde positivo's die we kennen als de aandelenmannetjes.

-Er wordt nogal wat geneuzeld over de nieuwe Amerikaanse wet met betrekking tot de regelgeving van de financiƫle sector. Niet aan meedoen svp. Die wet is een gedrocht van meer dan 2300 pagina's waar een paar honderd van de beste advocaten die de financiƫle sector kon vinden zich nadrukkelijk mee bemoeit hebben. Met dat in gedachten: wat denkt u dan dat er gaat veranderen? Ons idee: helemaal niets. Om het aantal uitzonderingen, slimmigheidjes en andere trucjes in deze wet te kunnen optellen, heb je een serieuze rekenmachine nodig.

Kees de Kort

Geen opmerkingen:

Een reactie posten