dinsdag 20 juli 2010

20 juli 2010

-Er gebeurt vanmorgen maar weinig op de bekende Europese aandelenmarkten. Omzetten en koersbewegingen stellen niet veel voor. Nieuws is er voldoende, maar opnieuw durven/willen de beleggers er niets mee te doen.

-De 'tegenstelling' tussen de macro- en de bedrijfsberichten blijft de stemming beïnvloeden. Waar de bedrijfsberichten grosso modo best aardig zijn, vallen bijna alle macroberichten behoorlijk tegen. Dat wringt.

-Voor de rest beginnen de eerste berichten met betrekking tot de uitkomsten van de stress testen voor de Europese banken door te sijpelen. Er is al een bank genoemd die niet aan de eisen voldoet, de Duitse HRE. Niet heel verrassend, want er zijn al meerdere reddingsoperaties nodig geweest om ervoor te zorgen dat die bank er nu nog is. Nou maar eens wachten hoe de volgende reddingsoperatie eruit gaat zien.

-Ondertussen blijft het economische nieuws uit de VS dik tegenvallen. Gisteren weer sombere verhalen over de huizenmarkt. En dus is het niet zo gewaagd om te voorspellen dat het consumentenvertrouwen in de VS verder onder druk gaat komen. Met alle gevolgen voor de consumentenbestedingen en bedrijfsinvesteringen, en dus voor de groei vandien. Het is net zo onvermijdelijk dat de resultaten van de Amerikaanse bedrijven die niet veel buiten de VS actief zijn, er niet goed uit gaan zien.

Kees de Kort

Geen opmerkingen:

Een reactie posten