woensdag 25 april 2012


- Op de bekende Europese aandelenmarkten blijven handelaren/beleggers druk bezig met het volledig ontkennen van de financieel-economische realiteit. En zo kunnen er meer plusjes dan minnetjes genoteerd worden, want de cijfers van Apple waren immers meer dan fantastisch.

- Er kan natuurlijk ook gekeken worden naar de resultaten van bedrijven in bijvoorbeeld ons eigen land. En als we dat doen blijven er niet zoveel redenen meer over om optimistisch te zijn. Denk aan ASML, ASMI, AkzoNobel, CSM, KPN en Tomtom. En s.v.p. niet zeuren over de eenmalige plussen die voor de winststijging van Philips gezorgd hebben?

- Er kan dan ook gekeken worden naar de recente macro-economische ontwikkelingen in onze regio waar de verhouding tussen slechte en goede berichten ruwweg 10 tegen 1 is. Om nog maar te zwijgen over de politieke ontwikkelingen die weinig goeds beloven voor wat betreft het aanpakken van de problemen waar we in terecht zijn gekomen.

- Gelukkig is er altijd de Amerikaanse economie waar het consumentenvertrouwen misschien wel hoger is dan een maand geleden, maar gewoon nog steeds op een niveau staat wat historisch gezien past bij een recessie. En het zal ons bij AFS niets verbazen als Fed-voorzitter Bernanke vanmiddag weer uitspraken over de economie gaat doen die op geen enkele manier wijzen op een lekker aantrekkend herstel.

- Maar waarom zou je daar aandacht aan besteden als Apple met zulke mooie cijfers komt??? Ongelooflijk….

Geen opmerkingen:

Een reactie posten