donderdag 5 april 2012

- Op de bekende Europese aandelenmarkten beginnen handelaren/beleggers toch weer nerveuzer te worden met betrekking tot de Europese schuldencrisis. Met name het nieuws uit Spanje geeft te denken. En meer nervositeit vertaalt zich bijna altijd in lagere noteringen en dat is vanmorgen ook zo. Veel minnetjes dus met omzetten die aan het toenemen zijn.

- Spanje dus waar premier Rajoy in niet mis te verstane bewoordingen duidelijk heeft gemaakt dat de problemen gewoon erg groot zijn en in een strak tempo groter aan het worden zijn. Hij is een van de heel weinige verantwoordelijke autoriteiten die lijkt te accepteren dat het maar blijven ontkennen van de realiteit niet meer een verstandige manier is om verder te gaan. Beter is het om die realiteit onder ogen te zien, te gaan werken aan een (altijd) pijnlijke oplossing met als doel om uiteindelijk weer een perspectief te kunnen bieden.

- Iemand die nog niet zover is, is ECB-president Draghi die niet van plan is om binnen afzienbare tijd ook maar een eerder genomen maatregel ook maar een heel klein beetje terug te draaien. Mario staat blijkbaar nog steeds in de stand dat pappen en nathouden een beleid is dat op termijn voor oplossingen kan zorgen. Dat de problemen in de eurozone sinds de herfst van 2008 alleen maar groter zijn geworden, is in die denk-stand iets wat totaal niet ter zake doet.

- Beter nieuws komt er uit de VS waar het op de arbeidsmarkt allemaal net wat beter gaat dan een tijdje geleden. Net wat beter, he, zeker niet goed. Morgen gaat dat nog eens bevestigd worden door de cijfers over het aantal nieuwe banen wat er in maart is bijgekomen. Blijf de uitspraken van Fed-voorzitter Bernanke over het economisch herstel in gedachten houden. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten