vrijdag 20 april 2012

- Het wil vanmorgen niet echt lukken op de bekende Europese aandelenmarkten. De omzetten zijn weliswaar best aardig, maar handelaren/beleggers durven geen richting te kiezen. Per saldo bewegen de indices wat rondom de slotstanden van gisteren. Berichten zijn er meer dan voldoende en de inhoud ervan is kristalhelder, maar worden nog steeds voor een belangrijk gedeelte volkomen genegeerd.

- Denk bijvoorbeeld maar aan de uitspraken van DNB-president Klaas Knot vanmorgen over de te verwachten economische ontwikkelingen in Nederland. Knot was natuurlijk alleen maar erg realistisch, maar klonk tamelijk somber en dan weten we ook dat mensen in dergelijke functies nooit negatiever zijn dan strikt genomen noodzakelijk is. De werkelijkheid is met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid dus nog onprettiger.

- Als de laatste serie Amerikaanse cijfers in gedachten wordt genomen, begint een conclusie zich duidelijker af te tekenen. Het tempo van de economische verbetering is aan het afzwakken. Met name in de maak-kant van die economie waar de cijfers de afgelopen maanden nog best aardig waren, lijkt het tij aan het keren te zijn. En op andere terreinen (denk huizen en denk arbeidsmarkt) blijft het ook maar kwakkelen.

- En dan is er China waar de autoriteiten ons willen laten geloven dat die economie toch lekker blijft groeien. Eén vraagje dan maar. Hoe is die hoge groei te rijmen met autoverkopen die niet meer stijgen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten