donderdag 12 april 2012

- Met name op het Damrak wil de stemming er vanmorgen niet inkomen. Bijna alleen maar lagere noteringen met omzetten die ook nog eens behoorlijk hoog zijn. Belangrijkste reden? Meerdere berichten die te denken geven.

- Maar eerst nieuws over dat zgn. herstelverhaal in de VS. Gisteren publiceerde de Federal Reserve het Beige Book, een overzicht over de laatste ontwikkelingen in de Amerikaanse economie. Korte samenvatting: het gaat allemaal wat beter. Mooi. Toch maar even twee tamelijk belangrijke kanttekeningen. Ten eerste wordt er geen woord vuilgemaakt aan de enorme begrotingstekorten in de VS. De regering heeft daar over de afgelopen 6 maanden $ 778 mrd !!! meer uitgegeven dan er binnenkwam en dat heeft natuurlijk een positief effect op de economische groei. En op de tweede plaats was de winter in de VS dit jaar de zachtste in de afgelopen 100 jaar en dat heeft de groei natuurlijk ook ondersteund.

- In de eurozone was het nieuws van de dag dat de ECB opnieuw overweegt Spaanse obligaties te gaan kopen. Volgens de ECB zien de financiƫle markten het probleem Spanje verkeerd en weet de ECB beter wat de terechte koersen van Spaanse obligaties zijn. Een werkelijk ongekend staaltje volkomen misplaatste superioriteit waar dan uiteraard ook andermans geld tegenaan gegooid gaat worden.

- In Nederland was er gisteren de presentatie van het rapport de Wit over de bankencrisis. Daar stond niet veel nieuws in en de meeste aandacht kregen uiteraard precies de verkeerde dingen. Het gaat natuurlijk niet om de gebeurtenissen tijdens de crisis, maar vooral om de ontwikkelingen in de jaren daarvoor.

- Ook in Nederland meer 'huilie huilie'-teksten over de woningmarkten. Het zit allemaal zo tegen. Een gratis tip: probeer het eens met duidelijk lagere verkoopprijzen.
Niet leuk voor de verkopers, maar het trekt waarschijnlijk wel een boel mensen over de streep. Dat gebeurt bij het verlagen van prijzen immers nagenoeg altijd. Waarom zou dat met de huizen niet gebeuren?  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten