woensdag 4 april 2012


- Bijna alleen maar lagere noteringen op de bekende Europese aandelenmarkten met omzetten die niet bijzonder zijn. Nieuws is er meer dan voldoende, maar wordt meer dan volledig genegeerd. En u weet waarom. Fed-voorzitter Bernanke heeft gisteren duidelijk gemaakt dat volgende stimuleringsmaatregelen voorlopig uitgesteld worden omdat het wat beter gaat met de Amerikaanse economie.

- Deze gebeurtenissen bevestigen alleen maar dat de aandelenmarkten steunjunks zijn geworden die zichzelf afhankelijk hebben gemaakt van de dealers Ben, Mario en Mervyn voor een volgende fix. Hoe het met de economie gaat, doet niet meer ter zake, wanneer gaat er een volgende steun- of stimuleringsmaatregel genomen worden, dat is het enige wat telt. En dan durven handelaren/beleggers het nog met droge ogen te hebben over economisch herstel /  hogere koersen etc. Je moet maar durven.

- In de eurozone wordt langzaam maar zeker ook duidelijker dat andere 'mannetjes in de top' niet een voldoende remedie zijn om de ontstane problemen in landen op te lossen. Werd Mario Monti een paar maanden geleden nog gezien als de man die Italiƫ kon / ging 'redden', nu blijkt dat lang niet alle Italianen gecharmeerd zijn van de plannen die Mario gepresenteerd heeft. En hoe verrassend is het trouwens dat niet alle gevestigde belangen in een land willen meewerken aan het verslechteren van hun posities?

- Ander nieuws wat bevestigt waarom Ben B. in de VS voorzichtig optimistisch is over de Amerikaanse economie had betrekking op de autoverkopen. Die beginnen namelijk behoorlijk aan te trekken. Het zijn nog zeker niet de getallen van een paar jaar geleden, maar het gaat wel de goede kant op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten