maandag 23 april 2012

- Het is een behoorlijk sombere dag op de bekende Europese aandelenmarkten. Bijna alleen maar vaak duidelijk lagere noteringen met omzetten die behoorlijk zijn. De reden hiervoor is simpel; veel berichten die weinig goeds beloven. En voor de verandering zijn handelaren/beleggers daar vanmorgen wel gevoelig voor.

- Nogal wat van de berichten hadden indirect betrekking op de Europese schuldencrisis. Zeker de verkiezingen in Frankrijk en de politieke problemen in eigen land zorgen voor meer onrust. Een gezamenlijke krachtdadige aanpak van de ontstane problemen lijkt hierdoor opnieuw een stuk moeilijker te zijn geworden. En daar kwam vanmorgen nog een serie tegenvallende economische berichten overheen. Hoe er ook naar gekeken wordt, met de Europese economie gaat het niet goed. Om het eens voorzichtig te formuleren.

- Andere tegenvallers hadden betrekking op China waar de cijfers over de industrie maar nauwelijks verbeteren en de resultaten van het beursgenoteerde bedrijfsleven aan het verslechteren zijn. Hoe dit soort berichten in overeenstemming gebracht kan worden met die hoge macro-economische groeicijfers is ons bij AFS een volkomen raadsel.

- Vanmorgen kwam in Nederland Philips met de eerste kwartaalresultaten. Dankzij een aantal éénmalige meevallers kon het bedrijf een duidelijk stijgende winst melden. Zonder die eenmalige posten was het beeld een stuk minder prettig. Maar het is wel zo dat de persberichten van Philips altijd volkomen duidelijk en overzichtelijk zijn. Als andere bedrijven wat dat betreft een voorbeeld aan Philips zouden nemen, zou er in de financiële wereld ontzettend veel minder onzin uitgekraamd worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten