donderdag 29 december 2011


- De bekende Europese aandelenmarkten zijn vanmorgen gewoon geopend en daarna is er niet veel meer gebeurd. Nieuws, omzetten en koersbewegingen, het stelt allemaal niets voor.

- En zo kan een bericht over een veiling van Italiaanse staatsleningen gisteren het bericht van de dag worden. Meer precies gaat het dan ook nog om een lening met een looptijd van 6 maanden. Kortom, het gaat helemaal nergens over, want met betrekking tot die Europese schuldencrisis gaat het natuurlijk om de langere termijn ontwikkelingen en verplichtingen.

- Beter nieuws kwam er uit Duitsland. Daar wordt nu hardop nagedacht over een fonds met als doelstelling om de groei in de zwakke Europese economie├źn te stimuleren. En daar hebben we wat aan. Bezuinigen etc is allemaal leuk en aardig, maar proberen meer banen en hogere salarissen te bewerkstelligen, is beter.

- Wat ons bij AFS wel begint te verbazen is waarom alles en iedereen zoveel vertrouwen in de centrale banken blijft houden. Als gekeken wordt naar het optreden van de Fed, de ECB, de BoJ en de BoE dan kunnen daar wel wat opmerkingen bij gemaakt worden. Let alleen eens op de werkelijk ongelofelijke toename van de balanstotalen. Dat betekent onvermijdelijk dat de risico's ook fors zijn toegenomen. En wat kunnen daar de consequenties van zijn, om maar eens wat te vragen.

- Opmerkelijk blijft altijd de hotemetoten-fobie met betrekking tot deflatie. Wij kennen alleen maar mensen die lage/dalende prijzen/kortingen etc prettig vinden, maar in hotemetoten-land wordt alles uit de kast getrokken om dit te verhinderen. Het lijkt er sterk op dat er daar alleen oog is voor mensen met veel schulden, maar er zou wel meer aandacht mogen zijn voor de 'brave' burgers die geen gekke dingen gedaan hebben. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten