woensdag 7 december 2011

- Op de bekende Europese aandelenmarkten heerst een vriendelijke stemming. Veel wat hogere noteringen, met omzetten die op enkele uitzonderingen na, maar weinig voorstellen. Nieuws is er weer meer dan voldoende, voor de mensen die erover willen nadenken is de inhoud ervan kristalhelder, maar voor de zoveelste keer is duidelijk dat handelaren/beleggers daar geen enkele behoefte aan hebben.

- In aandelenland wil men ontzettend graag geloven dat er de komende dagen behoorlijke vooruitgang geboekt gaat worden in het aanpakken van de ontstane problemen. Dat is in theorie ook wel denkbaar, maar de praktijk gaat met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid anders zijn. Het is tamelijk onverantwoordelijk om daar als beheerder van andermans geld geen rekening mee te houden.

- Ondertussen blijven de Europese hotemetoten de roze brillen en de pennenlikkers verder manipuleren. Verhalen over een tweede bazooka en steun van de Amerikanen dienen alleen maar om het sentiment te bespelen. Wat betreft de realiteit kunt u beter kijken naar wat de Britse premier Cameron gezegd heeft en even stilstaan bij de vraag wat er nu allemaal gaat gebeuren in plaats van wat er t.z.t. moet gaan gebeuren.

- Wat erg opmerkelijk begint te worden, zijn de ontwikkelingen op de internationale valutamarkten. Ondanks alle verhalen over de eurozone, de crisis, het mogelijke opsplitsen etc. etc. gebeurt er met de koers van euro ongeveer niets. Vreemd. Alleen maar onprettige verhalen over die munt en dan toch grote rust op die valutamarkten. U mag het zeggen, wij zijn in ieder geval op zoek naar een goede verklaring. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten