vrijdag 25 juni 2010

25 juni 2010

-De stemming op de bekende Europese aandelenmarkten wil er vanmorgen niet inkomen. Langzaam maar zeker zakken de koersen wat weg, met omzetten die aan de lage kant zijn. Veel nieuws is om op te reageren, is er overigens niet.

-Dit weekend weer een G-20 bijeenkomst. Daar gaat niets uitkomen, de deelnemers kunnen beter thuisblijven. De meningsverschillen tussen allerlei landen zijn simpelweg te groot, het crisisgevoel is grotendeels verdwenen waardoor de urgentie is om iets te doen klein is en geen van de betrokkenen heeft de status om door te kunnen drukken.

-Nog steeds gebeurt er alleen maar iets als het mis dreigt te gaan en is er veel te weinig belangstelling voor de lange termijn structurele ontwikkelingen die allemaal tamelijk zorgelijk zijn. Kijk daarvoor maar eens naar de inhoud van de berichten uit de VS die in een strak tempo aan het verslechteren zijn. En dat zien we alleen de macro-economische cijfers. Als u kijkt naar de problemen waar veel Amerikaanse regionale en lokale overheden in terecht aan het komen zijn, is het nog veel erger. Zwaar oplopende begrotingstekorten en tekorten bij pensioenfondsen waar wij in Nederland nog nooit van gehoord/over gelezen hebben.

-Waar de autoriteiten zich wel aan vastklampen, zijn bijvoorbeeld berichten uit de Duitse auto-industrie waar het beter gaat omdat de export naar bijvoorbeeld China sterk aantrekt.

Kees de Kort

Geen opmerkingen:

Een reactie posten