woensdag 2 juni 2010

2 juni 2010

-De stemming op de bekende Europese aandelenmarkten is vanmorgen aan de flauwe kant. Eigenlijk wordt het koersherstel van gistermiddag laat weer ongedaan gemaakt. Ook al omdat er gisteravond op de Amerikaanse beurzen zelf niet positief gereageerd werd op eerder gepubliceerde licht meevallende economische cijfers. Veel minnetjes dus, met omzetten die niet bijzonder zijn.

-Gisteravond ook het bericht dat verzekeraar AIG niet akkoord ging met een tweede, maar wel lager!!, bod van Prudential op een belangrijk onderdeel van het bedrijf. Kern van de zaak is dat de grootaandeelhouders van Prudential niet bereid waren de hoofdprijs te betalen voor die overname. Blijkbaar krijgen meer mensen in de gaten dat de economische toekomst er minder rooskleurig uitziet dan eerder gedacht werd. En daar horen andere prijzen bij. En niet alleen voor een divisie van Prudential.

-Over de toekomst gesproken. Het kan geen kwaad eens uit te zoeken of alle beloftes die in pensioenland gedaan zijn, wel kunnen worden waargemaakt. De rente is erg laag en op de beurzen gaat het net zomin lekker. Van de beleggingsopbrengsten gaat het even niet komen en hogere premies zitten er niet in. Onze voorspelling met betrekking tot de toekomstige ontwikkelingen? Meer maatschappelijke onrust, meer sparen en dus minder consumptie. Met alle economische consequenties vandien.

-Nout doet het opnieuw. Zoals u weet is er de afgelopen jaren op allerlei plaatsen in de eurozone een en ander mis gegaan met de begrotingsdiscipline, en nu komt DNB (u weet wel; de instelling die al die tijd de toezichthouder was) met een mogelijke oplossing om herhaling daarvan te voorkomen. Leg van alles en nog wat wettelijk vast en stop met het te creatief ramen van de opbrengsten en uitgaves. Ja, ja, Nout rules.

Kees de Kort

Geen opmerkingen:

Een reactie posten