vrijdag 18 juni 2010

18 juni 2010

-Veel wat hogere koersen op de bekende Europese aandelenmarkten en we gaan niet eens proberen uit te leggen waarom dat kan zijn.

-Wat we wel kunnen uitleggen is dat het economische herstel wat op allerlei plaatsen in de wereld door ongelimiteerd overheidsoptreden op gang gekomen is, niet gaat doorzetten. Daarvoor ontwikkelt de balans tussen prettige en minder prettige berichten zich in een veel te strak tempo de verkeerde kant op. Het aantal minnetjes/tegenvallers neemt sterk toe terwijl tegelijkertijd het aantal plusjes behoorlijk afneemt. Kijk daarvoor alleen maar naar de laatste serie cijfers uit de VS.

-Tegelijkertijd blijven de autoriteiten maar proberen het vertrouwen van het publiek terug te winnen. Er wordt weliswaar nog geen enkele eerder genomen steunmaatregel teruggedraaid, maar wel teksten over bankbelastingen en de publicatie van stress tests. Gaat niet werken, lees daarvoor alleen maar het artikel in het FD waarin de topmensen van de Rabobank uitleggen hoe en waarom de grote banken opnieuw het vertrouwen in elkaar aan het verliezen zijn. Blijft de vraag staan wat de toezichthouders wel zien, wat de Rabomannen niet kunnen vinden? Wiens geloofwaardigheid gaat er als eerste aan?

-Herstel op de Nederlandse arbeidsmarkt dan maar? Volgens het CBS gaat het wat beter, maar helaas geen woord over de ZZP-ers of over jongeren die weer gaan studeren.

Kees de Kort

Geen opmerkingen:

Een reactie posten