maandag 14 juni 2010

14 juni 2010

-De stemming op de bekende Europese aandelenmarkten is vanmorgen gewoon prettig. Bijna alleen maar hogere noteringen met omzetten die overigens niet zoveel voorstelllen. De beleggers/handelaren blijken voor de zoveelste keer in staat te zijn zichzelf aan hun haren uit het moeras te trekken. Oftewel; negeer een zondvloed aan slecht nieuws en reageer hysterisch positief op een miniplusje.

-Dat miniplusje betrof de uitkomst van een telefonische enquete onder 500 Amerikaanse gezinnen die iets minder negatief over de toekomst bleken te zijn. 500 en iets minder negatief. En dat zorgt voor een wereldwijde stijging van de aandelenkoersen. Dat 310 miljoen Amerikanen opgeteld wat minder aan het consumeren zijn, maakte eigenlijk geen indruk. Dat president Obama waarschuwt voor de komende enorme ontslaggolf bij de lokale en regionale overheden wist men te negeren en dat sommige berichten over de financiering van allerlei tekorten het absurde al ver voorbij zijn, maakte ook niets uit. 500 en iets minder negatief, daar gaat het de aandelenmannetjes/vrouwtjes om.

-Er kan ook nagedacht worden over de mogelijke gevolgen van de bezuinigingen die overal in de eurozone worden aangekondigd. Wat denkt u? Gaat dat de bestaande problemen vergroten of verminderen. Onze visie? recessie, here we come.

Laten we maar snel gaan kijken naar een wereld (de sport) waar grootschalige zelfmisleiding altijd snel wordt afgestraft. Veel plezier vanmiddag.

Kees de Kort

Geen opmerkingen:

Een reactie posten