donderdag 24 juni 2010

24 juni 2010

-Het is weer eens een erg rustige ochtend op de bekende Europese aandelenmarkten. Omzetten en koersbewegingen stellen maar weinig voor. Omdat er meer minnetjes dan plusjes staan, noteren de indices wat lager. Ook zoals veel vaker is de inhoud van het beschikbaar gekomen nieuws niet mis te verstaan, maar willen de handelaren/beleggers het niet weten.

-Gisteren bijvoorbeeld in de VS echt desastreus slechte cijfers uit de huizenmarkt. Het ging concreet om het aantal verkochte nieuwe huizen dat sinds het begin van de 60-er jaren niet meer zo laag was geweest en dat ook heel dik lager uitkwam dan de meest sombere voorspelling. Niet echt een herstelverhaal, om het eens vriendelijk te formuleren. Of denkt u wel dat alsmaar slechter nieuws uit de huizenmarkt door het grote publiek als positief ervaren gaat worden met meer bestedingen als gevolg?

-Een paar uur later kwam het FOMC van de Federal Reserve met een toelichting op het korte rentebesluit. Blijkbaar kan de Amerikaanse economie niet tegen een korte rente van 0,5%, want van zelfs maar een minimale verhoging gaat nog lang geen sprake zijn. En dan zijn er nog steeds mensen die hardop over een herstel durven praten.

Kees de Kort

Geen opmerkingen:

Een reactie posten