woensdag 23 juni 2010

23 juni 2010

-Het is een erg rustige morgen op de bekende Europese aandelenmarkten. Omzetten en koersbewegingen stellen maar weinig voor. Omdat er meer minnetjes dan plusjes staan, noteren de indices wat lager. Nieuws is schaars en de inhoud ervan blijft geruststellend tegenvallend. Voor de mensen die er serieus naar willen kijken tenminste.

-Gisteren een hele serie berichten die opnieuw onderstreepten dat het economische herstel in de VS verder aan het afzwakken is. Volkomen voorspelbaar slecht nieuws uit de huizenmarkt, blijvend slechte cijfers over het consumentenvertrouwen, weinig hoop biedende uitspraken van de minister van financiƫn en de rest. De 'double dip' komt eraan. Horen daar dan lekker hoge koersen bij of zouden de bedrijven daar toch last van kunnen krijgen?

-Later vandaag een volgend besluit met betrekking tot de korte rente van het FOMC van de Federal Reserve. Aangezien er nog geen enkele eerder genomen maatregel is teruggedraaid, gaat ook hier niets gebeuren. Blijkbaar is de Amerikaanse economie zo 'sterk' dat zelfs een korte rente van 0,5% problemen kan opleveren.

-In euroland is die 'double dip' bijna net zo onvermijdbaar. Omvangrijke bezuinigingen van de overheid in combinatie met een particuliere sector die niet van plan is om er lekker tegenaan te gaan, zijn simpelweg geen groei-verhaal. Blijf op de ontwikkelingen op de arbeids- en de huizenmarkten letten. En als u dan nog niet overtuigd ben, kijk dan in hoeverre de financiƫle posities van de banken de afgelopen jaren verbeterd zijn.

Kees de Kort

Geen opmerkingen:

Een reactie posten