vrijdag 4 mei 2012


- Het is vanmorgen erg rustig op de bekende Europese aandelenmarkten. Wel staan er veel meer minnetjes dan plusjes, maar de omzetten stellen helemaal niets voor. Er wordt iets of wat gereageerd op de gepubliceerde berichten uit de eurozone en vooral gewacht op de publicatie van de laatste cijfers over de Amerikaanse arbeidsmarkt.

- Dat de Europese handelaren/beleggers nog steeds vooral blijven kijken naar de ontwikkelingen in de VS blijft opmerkelijk. De eurozone is immers ook een zeer grote economisch gebied waar meer dan voldoende nieuws vandaan komt wat ook bijna allemaal tegenvalt. Daar zo weinig aandacht aan besteden, is vragen om problemen.

- In de VS is het straks weer tijd voor het nieuws over de toename van het aantal banen. Let nou ook even op de ontwikkeling van de participatiegraad, op het aantal parttimers en op de loonontwikkeling. En sta nog even stil bij de cijfers over de arbeidsmarkt in de eurozone die eerder deze week gepubliceerd zijn. Die getallen zijn toch belangrijker voor de toekomstige resultaten-ontwikkeling van het Europese bedrijfsleven.

- Verkiezingen in Frankrijk. Die gaan op korte termijn niet voor veel opwinding zorgen. Er wordt al wekenlang rekening gehouden met een overwinning van Hollande en de mogelijke consequenties daarvan. Op de financiƫle markten gaat daar dus niet veel opwinding meer over ontstaan of er moet plotselinge sprake zijn van een zeer onverwachte uitkomst.

- Gelukkig is er ook een onderwerp waar alle pennenlikkers weer helemaal opgewonden over kunnen worden. De beursintroductie van Facebook, inclusief de ontelbare verhalen over de grote bedragen en de fanboys. Als belegger moet u natuurlijk kijken naar de toekomstige ontwikkelingen en zich afvragen of Facebook zo succesvol kan blijven. Denk dan even aan de begrippen technologische ontwikkeling en nieuwe modes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten