vrijdag 10 december 2010

-Op de bekende Europese aandelenmarkten wordt vanmorgen een pas op de plaats gemaakt, ook al omdat er ongeveer geen berichten bekend zijn geworden. Omzetten en koersbewegingen stellen maar weinig voor.

-De pennenlikkers waren behoorlijk positief over de laatste cijfers uit de Amerikaanse arbeidsmarkt waar meer dan 400.000 mensen deze week een uitkering hebben aangevraagd, 15.000 minder dan een week eerder. En dat werd gezien als goed nieuws. Je moet het maar hardop durven zeggen. De paar honderdduizend mensen die deze maand geen enkele uitkering meer krijgen, worden voor het gemak maar genegeerd.

-Nog meer 'goed' nieuws uit de VS betreft het begrotingstekort over de maand november dat gaat uitkomen op meer dan $ 130 mnd !!!. En dan zijn er nog steeds mensen die denken dat het met de Amerikaanse economie de goede kant op gaat. Probeer eens te bedenken hoe die economie er voor zou staan als het begrotingstekort in de VS minder groot zou zijn? (Voor alle duidelijkheid, dat tekort bedraagt ongeveer 9% !! van het nationale inkomen, een percentage waar de meeste Europese landen tamelijk ver vandaan blijven.)

-Vanmorgen werden ook de laatste cijfers over het Chinese handelsbalansoverschot bekend gemaakt. Het overschot begint wat af te nemen omdat de import harder stijgt dan de export.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten