dinsdag 14 december 2010

-De stemming op de bekende Europese aandelenmarkten is vanmorgen tamelijk afwachtend. Er is niet veel nieuws beschikbaar gekomen en handelaren/beleggers durven geen richting te kiezen. Omzetten en koersbewegingen stellen dus maar weinig voor.

-Er wordt natuurlijk ook gewacht op mogelijke uitspraken van het FOMC van de Federal Reserve vanavond. Het gaat om antwoorden op de volgende vragen. Wordt de Fed positiever over de economie of juist niet en wordt er gewerkt aan volgende maatregelen om de economie te ondersteunen of worden er juist plannen gemaakt om eerdere maatregelen terug te draaien.

-Ondertussen blijven de verantwoordelijke autoriteiten in euroland maar prutsen om een antwoord te vinden op de vragen wat de kern van de problemen is en hoe er een gezamenlijke oplossing tot stand kan komen. Het is net een emmer met kikkers die alle kanten op springen. Allemaal goed voor veel verhalen in de media, maar ook voor toenemende onzekerheid bij de beleggers. En meer onzekerheid kan een zichzelf versterkende onprettige ontwikkeling op gang brengen.

-Een volgende indicatie dat de aandelenmannetjes de weg meer dan volledig kwijt zijn, was gisteren het verhaal dat het goed zou zijn dat de Chinese regering de rente niet gaat verhogen om de inflatie daar onder controle te krijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten