maandag 6 december 2010

-Het is vanmorgen extreem rustig op de bekende Europese aandelen. Nieuws, omzetten en koersbewegingen, het stelt allemaal niets voor.

-Afgelopen vrijdag werd opnieuw volkomen duidelijk dat in ieder geval de aandelenbeleggers 'are lost in space'. Een paar dagen eerder werd er nog extreem positief gereageerd (index bijna 2,5% hoger) op een klein meevallertje (ADP Employment data) op de Amerikaanse arbeidsmarkt. En wat gebeurde er vrijdag? Er werden echt extreem teleurstellende volgende cijfers over die arbeidsmarkt bekend gemaakt en de markt sloot nog wat hoger ook!! Lieve mensen, als handelaren/beleggers niet meer bereid zijn om slecht nieuws te accepteren, dan wordt het de allerhoogste tijd om erg voorzichtig te worden.

-Nog meer goed nieuws. Fed-voorzitter Bernanke sluit niet uit dat er nog wat meer maatregelen genomen moeten worden om de Amerikaanse economie te ondersteunen. Hoe kan er nou sprake zijn van verbeterende omstandigheden als de Fed nadenkt over nog meer maatregelen?

-Ook in euroland gaat het goed. Vandaar waarschijnlijk dat het IMF wil voorstellen nog omvangrijke bedragen bij elkaar te brengen om mogelijke toekomstige problemen het hoofd te kunnen bieden.

-En dan zijn er altijd de politici die graag anderen de schuld willen geven van dingen die onprettig zijn. Lagere koersen/hogere rentes, dat kan alleen maar aan speculanten liggen natuurlijk. Daar kunnen simpelweg geen goede redenen voor zijn. Speculatie omhoog kan in de ogen van politici niet ver genoeg gaan, maar als er mensen zijn die daar anders over denken, moeten er onmiddellijk nieuwe regels opgesteld worden en onderzoek gedaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten