donderdag 16 december 2010

-Het is vanochtend tamelijk rustig op de bekende Europese aandelenmarkten. Omzetten en koersbewegingen stellen maar weinig voor. Nieuws is er overigens ook niet veel.

-Om mysterieuze redenen is de Nederlandse uitstaande hypotheekschuld weer in de belangstelling komen te staan. De cijfers daarover zijn al lang bekend, de mogelijke problemen zijn al lang bekend en de in Nederland gekozen oplossing is ook al lang bekend. Te weten: kop diep in het zand steken en hopen dat het binnenkort beter gaat. Maakt u zich geen illusies, de prijzen gaan omlaag, en dik.

-Cijfers uit de VS. Gisteren weer wat getalletjes die er niet slecht uitzagen. Kan allemaal geen kwaad. Blijf echter op het grote verhaal letten. En dat grote verhaal heet 1) arbeidsmarkt, 2) huizenmarkt en 3) lokale/regionale overheden. In geen van die belangrijke factoren is zelfs met een vergrootglas geen verbetering te zien. Pas als daar plusjes komen te staan, kan er met enig vertrouwen vooruit gekeken worden, geen dag eerder.

-In de eurozone komt de volgende topconferentie eraan. Hoe gaan we de ontstane problemen het hoofd bieden? De verwachte uitkomst? Ronkende teksten zonder concrete plannen. De belangen zijn te verschillend, de ideen zijn te verschillend en de druk om het eens te worden is lang niet hoog genoeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten