woensdag 8 februari 2012


- Handelaren/beleggers staan vanmorgen weer in de 'als er geen dramatisch slecht nieuws is, gaat het dus goed'- stand. Met als resultaat dat er veel meer plusjes dan minnetjes genoteerd kunnen worden.

- Dat er geen dramatisch slecht nieuws is, betekent niet dat er geen slecht nieuws is. Dat is er meer dan voldoende. Kijk daarvoor alleen maar naar de resultaten van series bedrijven. Met teksten als 'exclusief alles wat niet meezat, zijn de resultaten iets beter dan verwacht' valt het nog wel eens mee, maar de realiteit is natuurlijk somber stemmend. Nu al, terwijl het economisch helemaal niet slecht gaat, staat de winstontwikkeling van het bedrijfsleven zwaar onder druk. U mag zelf bedenken wat er gaat gebeuren als de wereldeconomie verder onder druk komt te staan.

- In de VS waren er gisteren allerlei uitspraken van Fed-voorzitter Ben B. Onder andere over de arbeidsmarkt. Belangrijkste quote: 'there are signs of improvement'. Bij AFS vragen we ons dan af; wat zien de financiƫle markten allemaal wel wat Bernanke die ook nog zo positief mogelijk probeert te zijn, niet ziet?

- En wat doet een hedendaagse overheid als het ergens in dat land om welke reden dan ook even wat minder goed gaat? Dan gaat er een steun- of stimuleringsprogramma ingezet worden natuurlijk. Zo ook in China waar de huizenmarkt volledig opgeblazen is en nu mensen in problemen aan het komen zijn. Oplossing? Gooi er geld tegenaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten