woensdag 12 januari 2011

-Op de bekende Europese aandelenmarkten zit de stemming er vanmorgen wel in. Veel wat hogere noteringen met omzetten die niet heel laag zijn. Nieuws is er meer dan voldoende en de handelaren/beleggers weten er opnieuw buitengewoon selectief mee om te gaan. Oftewel, alles wat ons niet bevalt, negeren we gewoon en alles wat maar enigszins positief kan worden uitgelegd, blazen we ouderwets op.

-Op die manier kunnen de berichten met betrekking tot de Europese schuldencrisis goed ontvangen worden. Gisteren al het nieuws dat Aziatisce regeringen bereid zijn Europese leningen te kopen en daar kwam vanmorgen het nieuws bij dat de ECB weer Portugese staatsleningen aan het kopen is en dat het Europese 'reddingsfonds' naar alle waarschijnlijkheid nog groter gaat worden dan eerder gedacht werd. Hoeveel 'goed' nieuws kan een mens verwerken?

-Over het vrij grote verschil tussen liquiditeit en solvabiliteit denken we maar niet na en over wat het betekent dat er steeds meer maatregelen nodig zijn ook niet. U kent het bekende Amerikaanse begrip: KISS (Keep it simple, stupid).

-Ander nieuws uit de VS betrof de uitkomst van een grote enquete in het midden- en kleinbedrijf. Uitkomst: het gaat niet beter. Hoe dat in lijn gebracht moet worden met het grote 'het gaat allemaal beter' - verhaal, is ook niet helemaal duidelijk.

-Er was nieuw nieuws over de hype van begin 2011, die van de 'social media'. Na een paar dagen met alleen maar overtreffende trap verhalen over Facebook, vanmorgen het bericht dat MySpace de helft van het personeel gaat ontslaan. Blijkbaar is social media nog niet helemaal 'a license to print money'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten