dinsdag 25 januari 2011

-Het nieuws over de 'volkomen' en ' totaal' en '100% onverwachte' krimp van de Britse economie over het vierde kwartaal van 2010 drukt vanmorgen de stemming op de bekende Europese aandelenmarkten. Krimp van de Britse economie, wie hield daar nou rekening mee? Hoe kan dat nou? Hoe het ook zij, het gevolg is wel dat er veel kleine minnetjes op de borden staan met omzetten die weinig bijzonder zijn.

-Nu even serieus. In Spanje denkt de regering dat de banken daar in staat gaan zijn nieuw vermogen aan te trekken op de internationale kapitaalmarkten. Onze vraag: in welke wereld leven die mensen en waarom wordt dit idee in de internationale pers niet volkomen belachelijk gemaakt? Dit voorstel is tekenend voor de wereldvreemdheid van de Spaanse regering. Is er nou echt nog een iemand met meer dan twee hersencellen die de teksten van de verantwoordelijke autoriteiten gelooft?

-Meer serieus nieuws. In Japan willen de autoriteiten ons laten geloven dat het binnenkort een stuk beter gaat. In theorie kan dat natuurlijk, maar de rente moet dan wel extreem laag blijven, de regering moet dan wel blijven stimuleren en de centrale bank moet dan wel effecten blijven kopen. Wat voor 'n herstel is dat dan daar in Japan.

-Ook leuk, de berichten over het Europese steunfonds (EFSF) voor landen die in problemen komen. Het eerste geld is gestort en er wordt nagedacht over allerlei details inzake het hoe, wat, wanneer, hoeveel etc. etc. Er wordt in ieder geval niet al te veel nagedacht over het oplossen van de ontstane problemen. Vooruitschuiven was, is en blijft 'the name of the game'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten