dinsdag 4 januari 2011

-Het is vrij rustig op de bekende Europese aandelenmarkten. Nieuws is er weinig, maar handelaren/beleggers zijn opnieuw in een welwillende stemming. Plusjes en minnetjes wisselen elkaar af, met omzetten die wat beginnen toe te nemen.

-Gisteren werden er in de eurozone en de VS een aantal kleine macro-economische plusjes gepubliceerd die zoals gebruikelijk is geworden weer volledig buiten alle proporties werden geblazen. Met name in de industrie gaat het op veel plaatsen wat beter, maar het is beter daar geen al te grote conclusies uit te trekken.

-U kent de begrippen waar wij op letten: de arbeidsmarkt, de huizenmarkt, het midden- en kleinbedrijf en de lokale overheid. Pas als daar prettige cijfers over gepubliceerd gaan worden, is het tijd om positiever over de betreffende economien te worden. Niet eerder.

-Er komt weer een nieuwe beurshype aan: die van de social media. Er komen verhalen in de pers over megawaarderingen van bijvoorbeeld Facebook. Nu zijn Facebook etc. mooie bedrijven waar we zeker geen afbreuk aan willen doen, maar of die in de toekomst (veel) geld kunnen verdienen
, is een heel ander verhaal. En op de beurs gaat het toch altijd om de verdiencapaciteit van een bedrijf, niet of er veel klanten/gebruikers zijn. Dat de eigenaren/investeerders meer dan dolenthousiast zijn over wat dan ook is begrijpelijk, maar u hoeft daar niet in mee te gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten